28. stu 2007.

Izmedju slutnji i pohote


Sanjam jutros
strjeljane snove tiranina
u univerzumu bez bozanske kreacije
biologija poludjela...

Sav svoj osrednji duh ti poklanjam
veceras mila,
ludost i razum kad se spoje
u svemu tome ima i humora,
pricat cu ti sta mi se desilo
prije nekoliko dana
nakautirana mi je poezija..

A ja i ti odgonetamo gravitaciju
misteriozne slike,
pa nas sve uvodi u koheziju racunanja,
alibiram okolnostima mentalnog urusavanja
a inace me je matematika u skoli jebavala...

Narkotizirani tehnosnovima
velegratskih izloga s lutkama
slutimo oboje duhovna stradanja..

U noci tvog prisustva padaju zvjezde
cekam da se porodi tvoja rijec
citam ti psalme mog dnevnika;
Kako demistificirati Rospiju
grimoznu bludnicu
koja me i u snu kad kad bludnici,
i to ti ljubomoru izaziva mila,
tuces me dlanom po glavi nejako
da me nebi do ubila...

Moja ceznja spaja nas u mojim slabostima
prema tebi,
i tebe prema meni,
viseglasje promice tajnom opomenom
naginjes se name laznom prijetnjom...

Znas moje postupke kad istupam...

Po strunama tvog zivota
zidao sam pjescane kule cesto
ti to dobro znas...
i rusio ih kad te ne zateknem s osmjehom,
onda sam opet
spajao juzna i sjeverna mora,
vise puta cak i sunce ti donio s neba
ti si plakala od srece,
pa smo oboje plakali zagrljeni...
govorila si da sam ne zamjenljiv i poseban
da imam krivo spolovilo na lijevu stranu
i lijep glavic na njemu,
da imam mana i da me opet volis ko nikog
posebno....

Broj komentara: 11:

  1. samo ostavljam trag da sam bila, linkam te, da mogu doci i citati na miru...onda cu dati komentar, mada , tvoji su stihovi posebni, drugaciji od bilo cijih co sada i zato i jesi lijepi u svojoj unikatnosti...pozdrav od dahlie

    OdgovoriIzbriši
  2. pises i na blogeru??? izvanredan si i neobican. laku noc. pozdrav od tajnatajna.bloger.hr

    OdgovoriIzbriši
  3. i citam ja jutros, pa ispocetka...eto i ja uz kavicu...pa razmisljam, nahvali mene moj dragi prijatelj pjesnik, a moje pjesme nisu dorasle njegovima....hvala za podstrek za dalje, a ti znas da ja tvoje stihove citam sa odusevljenjem, da je to nesto sto ne propustam, pa ako ne stignem svaki dan, a ono mogu makar kad sam sama kuci, pa uz kavicu, na miru...Erotika kod tebe nije sirova, nije vulgarnost, nije grubost...to je strast uokvirena emocijama, sa dubokom refleksijom...tebe treba znati citati, ne povrsno, nego dusom, onda se tvoji stihovi razumiju..., hehe, ne brini, citam te ja redovito, a i link mi je na blogu, da te ne moram traziti ...heheheeh,...znas, nisam nazebla, pokrih se nocas stihovima :-))))

    OdgovoriIzbriši
  4. Romantik ovo mi izgleda sto pises kao autorefleksna erotska poezija,pa se pitam,ako si bar jedan mali dio ovoga o cemu pises prezivio,onda od tebe je malo ostalo!Pises doista dobro i neobicno drugacijim jezikom od ostalih pjesnika koje sam citala.Ovaj tvoj blog sam nasla na Paltalku i svratila da vidim kako pise i sta.Meni si i kao pjevac izuzetno dobar,imala sam priliku u zivo da te slusam.Samo nastavi tako.Pozdrav iz Kanade!

    OdgovoriIzbriši
  5. Zahvalujem se iskreno an posjeti, ma svaki tvoj komentar me obradjue, ali kazem da si ti nedostizan u stihovima, svi mi imamo "djecji stil" ne baratamo "paletom rijeci" kojom ti baratas, ne umijemo slikati rijecima, kao sto ti radis, nenadmasan si u tome i skidam ti kapu...svaka cast...i uvijek si rado vidjen kod mene, ne kao gost, kao netko drag i uvijek dobrodosao...

    OdgovoriIzbriši
  6. gdje je zapelo, ne znam, ali idemo dalje sa stihovima...imas predivne pjesme i samo iz izlazi, da citatelji uzivaju u njima...ugodno nedjeljno poslijepodne zelim...

    OdgovoriIzbriši
  7. Romantik posjetila sam te i citala ti poeziju,ovdje me je doveo link koji si postavio na Tvorcu grada ispod tvog profila.Znas li ti da ja tebe znam i uzivo...hehehehehehe,zlatan si majke mi moje!Pjesme su ti neobicne i stil neobican pa te rado jos uvijek citam.Ja sam osamdesetih tvoje pjesme sakupljala po raznim listovima dok si ono pisao za Zum Reporter,Dvoje i Odjek,i danas imam neke uzase kao onu;od zagrebacke do kolasinske,uvijek ista panorama,djevojka N.N. ceka zaludo,cal.7,62 para noc,grudi,srce...i ne docekuje..
    Ta ti je dramaticna bila i ja sam je nasla u Beogradskom listu ,ne znam tacno kojem..Drago mi je da jos uvijek pises,pozdrav ti iz Sarajeva!

    OdgovoriIzbriši
  8. pa gdje si ti, dragi moj pjesnice-prijatelju....hocemo novu pjesmu....ugodan dan zelim...

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala vam svima na posjeti,Dunja tebi pjesnikinjo moja posebno hvala,vidim obilazis me ali i ja tebe tamo obidjem,slusam onu muziku i citam tvoje drage poeme.Pises super..Pozdrav i hvala u Beograd,Sarajevo,Zagreb i hvala svim onim djevojkama koje su pisale ovdje svoj komentar i citale moju poeziju.
    Pozdrav Semsu mom rodjaku RAI uredniku radija i novinaru,svima od srca sve najbolje zelim,ljubav da je na vasoj strani,to najprece..
    Vremena sve manje imam da bi vam redovno dopunjavao ovaj blog novim poemama,ali sad cu u zimskom periodu vise da se pozabavim pisanjem i slikanjem.Pozdrav i pusa mojoj dragoj koja takodje ovdje navrati i kojoj sam napisao vecinu ovih stihova.

    OdgovoriIzbriši
  10. vi ste romantik izgleda tvorac novog pravca u poeziji,citam naslov vase poezije-" Erotska moderna" i mogu vam reci da zaista jeste nesto novo,mada nema u nekima tvojim stihovima puno erotike,ali su napisane svaka na svoj nacin jako dobro i osjecajno.Ja sam te citala jos negdje i privuklo mi je paznju da pises najcesce zenama i tako naslovljavas svoje pjesme.Jesil ti zigolo ili avanturista na ljepsi pol?
    Pozdrav ti iz Karlovca i mnogo inspiracije zelim!

    OdgovoriIzbriši
  11. Pozdrav u Karlovac Isidora,ovo je produkt maste,a nisam neki avanturista,vjeruj mi!

    OdgovoriIzbriši

Nemam vremena

Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje ... U skoli postojale su dvije procjene: "ima vremena&qu...